downsizea

Att ta med sig rätt saker när man flyttar till mindre är inte lätt! Självklart måste man utgå ifrån de saker som man älskar och verkligen inte vill skiljas från, men mycket av det vi äger har vi ingen känslomässig positiv koppling till längre även om vi av olika orsaker inte redan rensat ut dem och det är bl a de sakerna jag hjälper dig/er att sortera bort. 

Man måste också komma ihåg att alla bostäder har sin prägel och det som var fantastiskt på det gamla stället, passar inte nödvändigtvis in på det nya! Ett tränat öga gör den processen enklare och även att den tyngsta sorteringen görs innan flytten, vilket inte bara sparar energi, utan även kan påverka flyttpriset. 

 

Många år som inredare gör mig bra på att visualisera det färdiga resultatet. Vi mäter det nya boendet,  samtliga möbler som ni önskar få plats med/önskar köpa nytt och gör en plan.

I den här tjänsten träffas vi vid ett flertal tillfällen, vartefter förarbetet fortskrider. Efter första mötet får ni en offert på det arbete ni vill ha hjälp med. Planeringsmötet är 2 tim.

Kostnad för planeringsmötet är 1 495:- som dras av på totalsumman, när/om ni anlitar mig.

rensa/packa organiserat

A och O att göra innan man flyttar i allmänhet och till ett mindre boende i synnerhet, är att rensa! Jag leder er igenom ett organiserat rensningsarbete, som kommer att göra er flytt så mycket enklare!

Läs mer om hur det går till under fliken work with me/min KonMari inspirerade metod. 

 

Att organisera upp packningen hjälper oerhört på nästa ställe och påskyndar arbetet med att få kartongerna tömda och det nya boendet iordningställt. När man planerar sin förvaring redan innan så långt det går, har man halva arbetet gjort redan innan man flyttar in. Jag coachar er och ger er värdefulla hjälpsamma tips som underlättar ert arbete.

organisera förvaringen

Att ha en plan redan innan man flyttar in på det nya stället, hjälper enormt när sakerna ska in i skåp och lådor. Att få det organiserat direkt, praktiskt såväl som visuellt ger en enormt härlig känsla av att börja om på ny kula, på ett ännu bättre sätt. Ibland kan det vara med blandade känslor man lämnar sitt större boende så ju mer man kan väva in optimering på nästa ställe, desto mer lustfyllt blir det. En av mina specialiteter är att ytoptimera förvaringen på ett sätt som dessutom ser inbjudande ut. Vi mäter skåp och lådor för att kunna planera förvaringsdetaljer och skapar en vision om vad komma skall.

inreda/färgsätta det nya boendet

Självklart kan du/ni även få hjälp med detta. Eftersom jag jag är med tidigt i processen i mina downsizeing uppdrag, kan man planera inredningen på ett mer omfattande sätt och verkligen skapa magi, det dessutom snabbt i det nya boendet, då jag följer med i varje steg. I mitt sätt att tänka följer färgsättning, inredning, organisering och hållbara förvaringsstrukturer tätt med varandra. Att skapa ett homogent positivt flow och ett inre lugn, kräver att man går igenom och organiserar upp alla delar av en bostad. Inte bara de som syns utåt.

 

Till syvene och sist är det ju du som spenderar den mesta tiden i ditt hem. Vilken känsla vill DU ha, när du är i din borg? Och ska det vara ett ställe där du har möjlighet att bygga din kraft, eller ett ställe som ständigt utmanar dig? Ta dig en funderare på det, för det är det som det handlar om - på djupet.