6

Fråga dig själv om det ger dig en lyckokänsla i magen

 

Bara du kan veta vad som gör dig lycklig – detta är den underliggande principen i både min metod och KonMari-metoden. Dina känslor ska vara grunden för ditt beslutsfattande – närmare bestämt att lära dig vad som väcker glädje.  För att kunna avgöra detta när du rensar, är nyckeln att plocka upp varje objekt - ett i taget, och fråga dig själv, "ger det här mig en lyckokänsla? Blir jag glad av den här saken/plagget"? Hjälper den mig?

Var uppmärksam på hur din kropp svarar.  Glädje är oerhört personligt, så alla kommer att uppleva det annorlunda. Tänk efter – hur känns en lyckokänsla för dig? Hur känns det när du verkligen älskar ngt?

Genom processen att välja endast de saker som inspirerar, hjälper och gläder dig, kan du identifiera exakt vad du älskar – och vad du behöver.

 

När du/ni kommit fram till själva organiseringen, kan man göra det på många olika sätt. Det ni behöver tänka igenom är dock – om ni vill göra det på ett budgetsätt, - samla alla förvaringslådor ni redan har och utgå ifrån dessa, innan ni gör några kompletterande inköp.

Vill ni skapa en inte bara praktisk förvaring – utan även visuellt tilltalande, tänk igenom hur ni vill att slutresultatet ska se ut innan ni ger er ut och shoppa.

 

TIPS - Jag vill varmt rekommendera att sätta upp ett gratis Pinterest konto och börja samla på inspirationsbilder av förvaring för att väcka inspirationen till liv. Gör det gärna inför vårt första möte, så jag kan hjälpa er med praktiska lösningar så ni kan nå era visioner.